Adblue

AdBlue is een chemische vloeistof die wordt gebruikt in Selective Catalytic Reduction (SCR) op dieselvoertuigen om de NOx-niveaus te verlagen.

Hoe werkt AdBlue?

De AdBlue-vloeistof (ureum en gedemineraliseerd water) wordt net voor de SCR-katalysator in het uitlaatsysteem gespoten. De introductie van AdBlue in de uitlaatgassen veroorzaakt een chemische reactie in de SCR Cat, waardoor NOx wordt omgezet in stikstof en waterdamp. AdBlue werd geïntroduceerd door autofabrikanten om de strenge emissiedoelstellingen van overheidsinstanties te halen. AdBlue wordt ook wel DEF (Diesel Exhaust Fluid) genoemd.

Aandachtspunten

Het AdBlue- en SCR-systeem is een relatief complex systeem met een reeks elektronische sensoren, modules en pompen. Deze systemen kunnen defect raken en het onderhoud kan duur zijn. De bedragen voor het vervangen van de AdBlue liggen rond de €1000,- a €1500,-. Een voertuig dat regelmatig wordt gebruikt, verbruikt een grote hoeveelheid AdBlue en de tank moet regelmatig worden bijgevuld.

AdBlue uitschakelen

Om deze storingen te voorkomen kunnen wij het AdBlue-systeem uitschakelen waardoor de volgende voordelen mee worden behaald:

 • Geen storingen meer m.b.t. het AdBlue-systeem
 • Nooit meer AdBlue bijvullen

Bij deze AdBlue storing gaan wij eerst de aansturing verwijderen en vervolgens de AdBlue uitschakelen. Dit doen wij zodat hier geen storingen zullen ontstaan tijdens het uit programmeren. Het uitschakelen van u AdBlue gebeurt volgens professionele werkwijze bij BMEngineering. Nadat de AdBlue is uitgeschakeld kunt u de zorg om de AdBlue software achter u laten. Wij kunnen garanderen dat deze dan nooit meer problemen zal geven.

APK zonder AdBlue?

Door de juiste manier van uitschakeling van het systeem toe te passen, zal dit geen problemen opleveren tijdens de APK keuring.

Afspraak maken

BMEngineering

Adres : Ketelaarskampweg 14, 5222 AL ‘s-Hertogenbosch

Tel: (0493) 89 39 19

Email : info@bmengineering.nl

BTW.nr : NL003046039B58

KVK.nr : 76136191

 

Openingstijden

maandag9:00 — 17:00
dinsdag9:00 — 17:00
woensdag9:00 — 17:00
donderdag9:00 — 17:00
vrijdag9:00 — 17:00
zaterdag9:00 — 13:00
zondagGesloten

Locatie

 • Goede service, professioneel geholpen met mijn BMW 520i.

  Hüseyin Simsek Avatar Hüseyin Simsek
  14 november 2020
 • Maandag gebeld om een corsa uit te lezen i.v.m. motor storing. Kon dinsdag direct terecht en na de diagnose hebben ze netjes gebeld met de bevindingen, eventuele reparatie en kosten. Auto rijdt weer perfect en 5 jaar garantie...

  Steven Bouwman Avatar Steven Bouwman
  5 januari 2021
 • Kort gezegd, vakman! S'avonds contact gehad kon de volgende dag meteen terecht voor roetfilter verwijderen ivm problemen oliepeil. Roetfilter netjes gedemonteerd, leeg gehaald, teruggeplaatst en software aangepast. Neemt overal netjes de tijd voor , proefrit gemaakt om waardes te checken of alles ok is. En dat allemaal onder het genot van een lekker bakje koffie! Top service 👍.

  Rob v. Dam Avatar Rob v. Dam
  21 februari 2021
Nieuwe service: Roetfilter reinigen!
Vanaf 1 januari nieuwe APK regels...

Vanaf 1 januari 2023 wordt de deeltjestellertest ingezet bij APK keuringen van de auto’s. Wij van BMEngineering zijn hierop voorbereid en komen met een supermoderne service om hierop voorbereid te zijn!

De service staat online! Klik hier om onze dienst te bekijken!

Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!