section-29ee7f4
https://bmengineering.nl/wp-content/uploads/2021/01/Ontwikkeling-1200x300.jpeg

In Nederland ontwikkelt minder dan 2% van de tuners hun eigen software. De meesten, waaronder ook een aantal bekende namen uit de sector, kopen de programma's voor de wagens aan bij grote duitse chiptuners die wel zelf ontwikkelen. Ze doen dit vanwege 3 redenen:

 • ten eerste bezitten slechts weinig tuners de nodige kennis om zelf software te schrijven en een motor perfect af te stellen (iets wat met de huidige milieu-eisen niet meer zo eenvoudig is)
 • vaak ontbreekt het hen aan het nodige materiaal, want om zelf te ontwikkelen is heel wat meer nodig dan enkel een vermogentestbank, denk aan diagnose apparatuur, uitlaatgas-analyser, thermo-management software en modellen, canbus analyzers, micro-processor debuggers, enz.
 • tot slot speelt de prijs tegenwoordig een zeer grote rol en tuners kiezen er steeds meer voor om 1 keer een programma aan te kopen en dit dan zo vaak mogelijk te verkopen, tevens sparen ze ook tijd en geld uit omdat ze niets ontwikkelen.

Wij zijn echter van mening dat niets zo lekker smaakt als de groentjes uit je eigen moestuin, zelf gekweekt, gecontroleerd, 100% vers en gegarandeerd zonder pesticiden. Daarom dat wij ook al onze software zelf maken en testen. Hiervoor zijn we dan ook steeds op zoek naar de laatste nieuwe wagens en rekenen daarvoor op onze klanten en hun vrienden.

Wat houdt dit nu juist in? Hieronder vindt u een lijst van een aantal nieuwe wagens waarnaar wij nog op zoek zijn, indien u zo'n auto heeft en u kan deze ter beschikking stellen, gelieve ons dan zo snel mogelijk te contacteren.

Wat gebeurt er met mijn wagen? Dit hangt ervan af, soms hebben wij enkel behoefte aan een originele meting van het vermogen op de vermogentestbank, in dit duurt zo'n 20 min en is uiteraard volledig gratis en je krijgt hier ook de resultaten van mee naar huis. Soms moeten we een aantal tests doen voor de uitlaatgas-emissies voor/na de herprogrammatie, dit neemt vaak een volledige dag in beslag en ter compensatie kunnen wij dan een heel mooie korting geven op de herprogrammatie.

Wordt er op mijn wagen geëxperimenteerd? Nee, zeker niet, indien we daar dan al behoefte aan zouden hebben dan doen we dit zeker niet op wagens van klanten maar dan vragen we aan een bevriende dealer om een demo-voertuig :-). De testen die we doen zijn meer fijn-afstellingen en diagnose, deze nemen veel tijd in beslag en daarom vragen we om het voertuig 1 of meerdere dagen ter beschikking te stellen in functie van wat er moet gebeuren.

Staat uw wagen in de lijst, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op want enkel wie eerste is krijgt de extra korting.

BMEngineering

Adres : Ketelaarskampweg 14, 5222 AL ‘s-Hertogenbosch

Tel: (0493) 89 39 19

Email : info@bmengineering.nl

BTW.nr : NL003046039B58

KVK.nr : 76136191

 

Openingstijden

maandag9:00 — 17:00
dinsdag9:00 — 17:00
woensdag9:00 — 17:00
donderdag9:00 — 17:00
vrijdag9:00 — 17:00
zaterdag9:00 — 13:00
zondagGesloten

Locatie

 • Top bedrijf, deze meneer weet heel goed waar hij mee bezig is. Legt alles heel goed uit in termen dat voor iedereen te begrijpen is. nog nergens zo goed geholpen dikke pluim. Mijn storing goed gemaakt, wat iemand anders verpruts had

  259 Veenhof Avatar 259 Veenhof
  9 januari 2021
 • Na veel heen en weer gemaild te hebben met vele vragen, waar ze snel op terug gereageren. Een afspraak gemaakt, het was een stukje rijden vanuit Alkmaar. Maar ik zou het zo nog eens doen, top gasten echte vak lui. Egr uitschrijven en stage 1 1.6 TDI VW Golf 6 2010

  Nella Bloemen Avatar Nella Bloemen
  23 januari 2021
 • Kort gezegd, vakman! S'avonds contact gehad kon de volgende dag meteen terecht voor roetfilter verwijderen ivm problemen oliepeil. Roetfilter netjes gedemonteerd, leeg gehaald, teruggeplaatst en software aangepast. Neemt overal netjes de tijd voor , proefrit gemaakt om waardes te checken of alles ok is. En dat allemaal onder het genot van een lekker bakje koffie! Top service 👍.

  Rob v. Dam Avatar Rob v. Dam
  21 februari 2021
Nieuwe service: Roetfilter reinigen!
Vanaf 1 januari nieuwe APK regels...

Vanaf 1 januari 2023 wordt de deeltjestellertest ingezet bij APK keuringen van de auto’s. Wij van BMEngineering zijn hierop voorbereid en komen met een supermoderne service om hierop voorbereid te zijn!

De service staat online! Klik hier om onze dienst te bekijken!

Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!