section-6342a44

Bij aankomst word uw voertuig op diverse punten nagekeken:

 1. Controle op foutmeldingen
 2. Er word een proefrit gemaakt met het voertuig (circa 10 minuten). Dit om te bepalen hoe de auto rijdt en schakelt etc. Tevens word tijdens deze rit de auto gecontroleerd door middel van het (live) loggen op een aantal punten. Gemiddeld 1 op de 35 auto’s doorstaat deze test niet. Indien onze specialist twijfelt om welke reden dan ook gaan wij niet over tot het tunen van de auto. Diverse voorbeelden zijn bijvoorbeeld: motorstoring, verkeerde waardes tijdens loggen, slecht schakelende automaatbak etc. Een auto dient immers 100% in orde te zijn om deze te kunnen voorzien van chiptuning.
 3. De originele software in de ECU (electronic control unit) word uitgelezen. Dit gaat tegenwoordig in 8 van de 10 gevallen via de OBD diagnosepoort van de auto. Het regelapparaat (ECU) blijft tegenwoordig daardoor onaangetast.
 4. 1ste Vermogensmeting op onze RC3300 AWD Dynostar vermogenstestbank. (alleen van toepassing bij stage 1+)
 5. Analyse van de door ons uitgelezen (originele) data die reeds is uitgelezen (stap 3).
 6. De gegevens van het motormanagementsysteem optimaliseren/aanpassen en daarop volgend weer terug ”flashen” in de ECU (electronic control unit).
 7. 2de Vermogensmeting op onze RC3300 AWD Dynostar vermogenstestbank (alleen van toepassing bij stage 1+).
 8. Evaluatie van de eerste en de tweede vermogensmeting (alleen van toepassing bij stage 1+)
 9. Indien nodig passen wij de software nogmaals aan waarop vervolgens nog een 3de  of zelfs meerdere vermogensmeting(en) toegepast zal/zullen moeten worden. (alleen van toepassing bij stage 1+)

Voor meer informatie over de ”stages” kunt u hier klikken.

Deze procedure neemt gemiddeld 2 tot 4 uur in beslag.

Indien u de auto weer terug in de originele staat wil hebben plaatsen wij kosteloos de (originele) software terug. Deze service bieden wij om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bijvoorbeeld leaserijders. Ons advies is om een leaseauto in de originele staat te retourneren aan de maatschappij.

Voor een consument is het zaak om met het juiste chiptuning bedrijf in zee te gaan. In de loop der jaren hebben wij inmiddels al vele aanbieders van chiptuning zien komen en gaan. Ervaring in zowel de autotechnische kant als softwaretechnisch is echt een pré. Tevens is de stelregel hierbij dat een goede tuner haar producten zelf ontwikkelt en minimaal heeft getest op de vermogenstestbank. Helaas zien wij de laatste tijd mensen die elders hun voertuig (vaak goedkoop) hebben laten voorzien van chiptuning. Dit voor bijvoorbeeld een ‘second opinion’ i.v.m. problemen die zij ondervinden met de auto of gewoonweg niet tevreden zijn over het rijgedrag van de auto.  Het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’ geldt ook in onze branche.

BMEngineering

Adres : Ketelaarskampweg 14, 5222 AL ‘s-Hertogenbosch

Tel: (0493) 89 39 19

Email : info@bmengineering.nl

BTW.nr : NL003046039B58

KVK.nr : 76136191

 

Openingstijden

maandag9:00 — 17:00
dinsdag9:00 — 17:00
woensdag9:00 — 17:00
donderdag9:00 — 17:00
vrijdag9:00 — 17:00
zaterdag9:00 — 13:00
zondagGesloten

Locatie

 • Super goed en snel geholpen. Persooneel is heel kundig en vriendelijk. Auto is weer klaar. Aanrader echt waar.

  Wali Avatar Wali
  7 maart 2021
 • Goede service, professioneel geholpen met mijn BMW 520i.

  Hüseyin Simsek Avatar Hüseyin Simsek
  14 november 2020
 • Zeer snelle service. De hendel van de ruitenwisser was kapot dus heeft die nieuwe hendel besteld met cruise control optie erbij die ik niet had. Dus twee vliegen in een klap. Neemt zijn tijd wat een goede resultaat levert.

  Mustafa Karahan Avatar Mustafa Karahan
  22 februari 2021
Nieuwe service: Roetfilter reinigen!
Vanaf 1 januari nieuwe APK regels...

Vanaf 1 januari 2023 wordt de deeltjestellertest ingezet bij APK keuringen van de auto’s. Wij van BMEngineering zijn hierop voorbereid en komen met een supermoderne service om hierop voorbereid te zijn!

De service staat online! Klik hier om onze dienst te bekijken!

Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!