NOx Sensor

De NOx sensor, ook wel lambda sensor genoemd, is een sensor in de uitlaat die controle uitvoert op de uitlaatgassen. NO(x) is een verzamelnaam voor diverse stikstofoxides die ontstaan bij het verbranden van bijvoorbeeld benzine. Tijdens de verbranding van benzine ontstaan onder andere stikstofmonoxide [NO], Stikstofdioxide [NO2] en Stikstoftrioxide [NO3].

NOx sensor uitschakelen

Helaas gaat de NOx sensor regelmatig defect. Een defecte NOx sensor kunt u herkennen aan de optreding van de volgende symptomen:

 • motormanagement lampje brand
 • vermogenverlies
 • stotterend rijgedrag
 • hoger brandstofverbruik

Het vervangen van deze sensor kan aardig in de papieren lopen. Daarnaast is er geen garantie voor de toekomst dat deze niet weer defect raakt. De meest efficiënte oplossing hiervoor is de NOx sensor wegschrijven in de software van de motorstuurcomputer. Na het wegschrijven van de NOx sensor rijdt de auto weer als vanouds en doordat het een permanente oplossing betreft komt u niet meer voor onvoorziene kosten te staan. Het complete proces voor het wegschrijven van de NOx sensor neemt gemiddeld 60 minuten in beslag en is bij nagenoeg iedere auto mogelijk.

Afspraak maken

BMEngineering

Adres : Ketelaarskampweg 14, 5222 AL ‘s-Hertogenbosch

Tel: (0493) 89 39 19

Email : info@bmengineering.nl

BTW.nr : NL003046039B58

KVK.nr : 76136191

 

Openingstijden

maandag9:00 — 17:00
dinsdag9:00 — 17:00
woensdag9:00 — 17:00
donderdag9:00 — 17:00
vrijdag9:00 — 17:00
zaterdag9:00 — 13:00
zondagGesloten

Locatie

 • Kort gezegd, vakman! S'avonds contact gehad kon de volgende dag meteen terecht voor roetfilter verwijderen ivm problemen oliepeil. Roetfilter netjes gedemonteerd, leeg gehaald, teruggeplaatst en software aangepast. Neemt overal netjes de tijd voor , proefrit gemaakt om waardes te checken of alles ok is. En dat allemaal onder het genot van een lekker bakje koffie! Top service 👍.

  Rob v. Dam Avatar Rob v. Dam
  21 februari 2021
 • Super goed en snel geholpen. Persooneel is heel kundig en vriendelijk. Auto is weer klaar. Aanrader echt waar.

  Wali Avatar Wali
  7 maart 2021
 • Na veel heen en weer gemaild te hebben met vele vragen, waar ze snel op terug gereageren. Een afspraak gemaakt, het was een stukje rijden vanuit Alkmaar. Maar ik zou het zo nog eens doen, top gasten echte vak lui. Egr uitschrijven en stage 1 1.6 TDI VW Golf 6 2010

  Nella Bloemen Avatar Nella Bloemen
  23 januari 2021
Nieuwe service: Roetfilter reinigen!
Vanaf 1 januari nieuwe APK regels...

Vanaf 1 januari 2023 wordt de deeltjestellertest ingezet bij APK keuringen van de auto’s. Wij van BMEngineering zijn hierop voorbereid en komen met een supermoderne service om hierop voorbereid te zijn!

De service staat online! Klik hier om onze dienst te bekijken!

Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!